Το σεμινάριο είναι μια νέα παρουσίαση η οποία αφορά τη σύγχρονη μαγειρική, ανάπτυξη και τεκμηρίωση της θεωρίας πίσω από τις συνταγές καθώς και τα υλικά και τα μέσα που την πλαισιώνουν.


Σκοπός είναι ο εκπαιδευόμενος του σεμιναρίου να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες αλλά και να δει τον ορθό τρόπο χρήσης των σύγχρονων υλικών στη Μοριακή Γαστρονομία. Προβλέπεται αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών Sous Vide και των βασικών αρχών που τη διέπουν, ενώ θα παρουσιαστούν συσκευές και μέθοδοι εκχύλισης καθώς και πως αυτοί είναι χρηστικοί στο γευστικό μας αποτέλεσμα. Τέλος, η παρουσίαση θα κλείσει με την επίδειξη βασικών αρχών ζύμωσης και χρήσης των προϊόντων αυτής. Χορηγός κάποιων υλικών του σεμιναρίου θα είναι το εργαστήριο Giafka.
 

Περιγραφή
 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το εργαστήριο Giafka r&d studio παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης αποκλειστικά για επαγγελματίες Μαγειρικής.
Απευθύνεται σε όσους είναι Μάγειρες, έχουν ή δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενο σεμινάριο Μοριακής Κουζίνας.
 

Θεματολογία
 

  • Βασικές Αρχές μαγειρέματος με Sous vide
  • Τεχνολογία υδροκολλοειδών και παραγωγή υφών στο πιάτο
  • Ανάλυση τεχνικών με αντίστροφη ώσμωση και οι χρήσεις της στη μαγειρική
  • Εκχυλίσεις στη μαγειρική, χρήση μηχανημάτων και οργάνων μέτρησης
  • Εισαγωγή στις ζυμώσεις
 

Συνταγές που θα παρουσιαστούν
 

  • Σφαίρα γιαούρτι | κύμινο | μηλίτης | παντζάρι
  • Μαύρο κουνουπίδι | Χέλι | Δέρμα χοιρινό
  • Σολομός | Πουρές τοπιναμπούρ | παντζάρι | δέρμα ψαριού | κονσομές καλαμαριού
  • Χοιρινός λαιμός | Γλυκοπατάτα | Τσάι
  • Φιλέτο Κοτόπουλο | Καμένο καλαμπόκι | Ολλανδέζ Kombucha | καρότα | γλάσσο κρεμμυδιού
  • Φρουτοσαλάτα | γάλα τίγρης | Σορμπέ ψημένου Ροδάκινου | κυδώνια | δέρμα ανανά
  • Υφές σοκολάτας
  • Κουφέτο Φουντουκιού | σοκολάτα | παντζάρι
 

Λεπτομέρειες σεμιναρίου
 

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 2 ημέρες, θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα λήξει στις 16:00 το απόγευμα κάθε ημέρας
 
 

Λίγα λόγια για τον εισηγητή 
 

Το ερευνητικό εργαστήριο Giafka και ο ιδρυτής του Τεχνολόγος Τροφίμων και R&D Chef Κονταράτος Δημήτρης ασχολούνται με ότι πιο σύγχρονο μέσο και τεχνική χρησιμοποιείται σε διεθνή κουζίνες και bar υψηλού επιπέδου, με απώτερο σκοπό να τεκμηριωθούν και να παρουσιαστούν στο επαγγελματικό κοινό. Ξεκινώντας την έρευνα από το testing kitchen Lab του ΝΟΜΑ (Κοπενχάγη) και στη συνέχεια με πολλάπλές συνεργασίες έχει καλλιεργήσει ένα σύνολο συνεργασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη, χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο εξοπλισμό και προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης με κύριο σκοπό την ανάδειξη και την εξέλιξη κλασικών και σύγχρονων τεχνικών και υλικών.

.
Top