← ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Βασίλης Μέρας

EXECUTIVE PASTRY CHEF

Ο Βασίλης Μέρας αποφοίτησε από την Σ.Τ.Ε Ρόδου το 2001. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Είναι λάτρης των καλών τεχνών και της φωτογραφίας. Επίσης, του αρέσει πολύ ο αθλητισμός σε ομαδικό επίπεδο και τα ταξίδια.

Σαν “ανήσυχο” πνεύμα που είναι, έχει παρακολουθήσει πολλές επιδείξεις και σεμινάρια. Ένα από τα πιο σημαντικά σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει είναι το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Premier Gastronomy Festival-All about Chocolate που διεξήχθη από την Valrhona στο Bansko της Βουλγαρίας το 2014. Επίσης έχει παρακολουθήσει παρασκευή παγωτού από την Aromitalia το 2010 και επίδειξη φουσκωτής και τραβηχτής καραμέλας το 2008.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά διεθνών εκθέσεων όπως η Artoza και η Horeca και επίσης στο Σαλόνι Έκθεσης Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής στο Παρίσι της Γαλλίας το 2000.

Η πρώτη του επαγγελματική επαφή με την Ζαχαροπλαστική έγινε στα Γιαννιτσά σε πολύ γνωστά ζαχαροπλαστεία όπως Sapore, Stratos και Serano. Η αρχή στον ξενοδοχειακό κλάδο έγινε στην εταιρεία Aldemar στο ξενοδοχείο Paradise της Ρόδου. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε με την 8ετή συνεργασία του με το ξενοδοχείο Rhodos Palladium υπό τις οδηγίες του Pastry Chef Βαρνάβα Κυριάκου. Επίσης, για 3 χρόνια εργάστηκε στον όμιλο Atlantica ως Executive Pastry Chef για τις μονάδες Atlantica Imperial Resort and Spa, Atlantica Aegean Blue, Atlantica Aegean Park.

Το σημαντικότερο επαγγελματικό του βήμα ήταν όταν εργάστηκε στο Βέλγιο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Saint Nicolas βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin στην παρασκευή γλυκών a la carte. 

Την τελευταία τριετία έχει επιστρέψει στην μονάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε, το Rhodos Palladium ως Executive Pastry Chef.

Παράλληλα με την εργασία του στις μεγάλες αυτές ξενοδοχειακές μονάδες έχει συνεργαστεί με Ζαχαροπλαστεία όπως: Finncafe, Cupcake Royal Café, Φουρνάρικο Παλιάς Πόλης Ζαχαροπλαστείο Γλυκοεπιλογές, Chocolat. Τέλος έχει εργαστεί και στην σχολή Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.

Πλέον είναι και καθηγητής στα τμήματα ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής αλλά και στα Ταχύρυθμα Ζαχαροπλαστικής της σχολής ΑΝΚΟ Ρόδου.  

Top