Free cookie consent management tool by TermsFeed
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διασφάλισε τη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης σου! Δήλωσε συμμετοχή στο ταχύρρυθμο Σεμινάριο “Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων” της Τουριστικής Σχολής Anko με εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το πρόγραμμα επιπέδου 1 αφορά την κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Η ελάχιστη διάρκεια είναι 10 ώρες. Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων. Απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν την υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.  

Βεβαίωση Εγγραφής

Με την εγγραφή στο σεμινάριο δίνεται άμεσα βεβαίωση εγγραφής , η οποία καλύπτει νομικά τον καταρτιζόμενο και την επιχείρηση μέχρι και την υλοποίηση του σεμιναρίου.

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ αποστάσεως.

Συνοπτικό πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1η:

  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
  • Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
  • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
  • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων

ΗΜΕΡΑ 2η

  • Το Εργασιακό Περιβάλλον
  • Πρακτικές καθαρισμού
  • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Στο τέλος του προγράμματος γίνεται αξιολόγηση και ο καταρτιζόμενος αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ. Οι εξετάσεις γίνονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του ΕΦΕΤ https://ops-efet.gr/public/nea-eksetasi

Μετά την επιτυχή συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στις εξετάσεις του χορηγείται Πιστοποιητικό από τον ΕΦΕΤ το οποίο έχει ισχύ επ’ αόριστόν.

Top