ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.


Το πρόγραμμα επιπέδου 1 αφορά την κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Η ελάχιστη διάρκεια είναι 10 ώρες. Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων. Απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).
 
ΗΜΕΡΑ 1η :
 1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
 2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
 3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
 4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
 
ΗΜΕΡΑ 2η
 5. Το Εργασιακό Περιβάλλον
 6. Πρακτικές καθαρισμού
 7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
 8.Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
 
Στο τέλος του προγράμματος γίνεται αξιολόγηση, μετά από την οποία χορηγείται στον εκπαιδευόμενο βεβαίωση εκπαίδευσης και ταυτόχρονα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ οι οποίες είναι απαραίτητες. Η ημερομηνία των  εξετάσεων καθορίζεται από τον ΕΦΕΤ.  Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής στις εξετάσεις και η ημερομηνία ανακοινώνονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.efet.gr
Μετά την επιτυχή συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στις εξετάσεις του χορηγείται Πιστοποιητικό το οποίο έχει ισχύ επ’ αόριστόν.
Top