
← ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μιχάλης Στάλας
EXECUTIVE CHEF
Γνήσιος Δωδεκανήσιος από την Κάλυμνο ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μαγειρική αμέσως μόλις αποφοίτησε από το δημόσιο ΙΕΚ μαγειρικής της Ρόδου. Θεωρεί πως ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας μάγειρας είναι η ταπεινότητα και η προσήλωση σε αυτό που κάνει. Έτσι γίνεται δημιουργικός και εξελίσσεται στο χώρο της γαστρονομίας.
Μετά το πέρας των σπουδών του έκανε stage σε διάσημα εστιατόρια όπως (μεταξύ άλλων) το "De Jonge Dikkert" (Βib Gourmant) στο Άμστερνταμ και το τριάστερο "Arzak"στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.
Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάσθηκε σε πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ρόδου, καθώς και catering (όμιλος Atrium, Imperial Rhodes hotel and convention center, Sheraton, κ.λπ.). Του αρέσει να παρακολουθεί σεμινάρια, την εξέλιξη της μαγειρικής και σύγχρονες τεχνικές έχοντας πάντα ως βάση την παράδοση της γαστρονομίας. Έχει διδάξει για κάποια χρόνια στο ΙΕΚ μαγειρικής Ρόδου.
Από το 2019 εργάζεται ως executive chef στο Rodos Palace και έχει στην ευθύνη του το fine dining εστιατόριο “12 Νησιά” (σύγχρονη κουζίνα) το “Αmbrosia” (ελληνικά και μεσογειακά πιάτα), το “Castellania” (μεσογειακή κουζίνα), το “La Terasse”, το 'Gallery' (διεθνής κουζίνα) και τέλος το “family” (snack).
Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής στα τμήματα του ΙΕΚ Μαγειρικής στην σχολή Anko Ρόδου.