Γιάννης Αργυρίου - BARISTA
← ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γιάννης Αργυρίου

BARISTA

Ο Γιάννης Αργυρίου, ξεκίνησε από μικρή ηλικία να εργάζεται γύρω από τον χώρο του καφέ, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια, έχει αφοσιωθεί στον καφέ ανώτερης ποιότητας. Είναι απόφοιτος της ειδικότητας ΙΕΚ ‘’Τεχνιτών-Θερμικών εγκαταστάσεων’’ στο ΙΕΚ Χαϊδαρίου.

Η αγάπη και η όρεξη στο να εξελιχθεί πάνω στον κλάδο του καφέ, τον οδήγησε στο να ταξιδέψει σε πολλές χώρες και να συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις και workshops.
 
Eίναι πιστοποιημένος στον παγκόσμιο οργανισμό της SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION , στις κατηγορίες δεξιοτήτων:
  • Barista,
  • Brewing,
  • Sensory,
ενώ το 2019 συμμετείχε στο Barista Camp.  
 
Σεμινάρια :
  • HO.RE.CA 2017, Ibrik masterclass (καφές στο μπρίκι ) Με τον Stavros Lamprinidis, 1st at World ibrik championship 2014.
  • Athens Coffee Festival 2018, workshop track  Coffee cocktails by Michalis Dimitrakopoulos, 1st at world coffee in good and spirits championship 2016, 2st at world barista campionship 2019.
  • Barista camp 2019, Workshop Track  Latte Art Workshop by Manuela Fensore, 1st at World latte art championship 2019.
  • Workshop Track, Water Chemistry: Beyond The H2O by Maxwell Collona , 3 φορές νικητής του Uk barista championship, συγγραφέας του coffee dictionary, Και Του water for coffee
  • Workshop Track, Dissecting The Espresso Machine by Paolo Portalupi, ηλεκτρονικός μηχανικός της La Cimbali και FAEMA espresso machines
  • Workshop Track  Foundation Of Tea by Kasim Ali , Founder of Waterloo tea based in Uk
 
Έχει εργαστεί σε πολλά μαγαζιά της Ρόδου, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια υπήρξε ιδιοκτήτης του καφέ ‘’Απόλαυση’’. Τέλος, σε συνεργασία με την εταιρεία ‘’Χαρίτος & ΣΙΑ Ο.Ε.’’, είχε αναλάβει το Quality Control και το ρόλο του Barista Trainer στην εταιρεία.
 
Σήμερα, ασχολείται με την ρύθμιση, συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού καφέ, είναι συν- ιδιοκτήτης του espresso bar, Monk the pure roasters και διδάσκει στα ταχύρυθμα τμήματα barista της ΑΝΚΟ της τέχνη του ποιοτικού καφέ.
Top