Σκοπός του προγράμματος
Ενδεικτική Θεματολογία (Κως)
Ενδεικτική Θεματολογία (Ρόδος)
1.Τεχνικές Επαγγελματικές Ειδικότητες ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας του εργαζομένου όπως: Τεχνικές πωλήσεων – Upselling,
2.Τέχνη σερβιρίσματος - Maitre, Bartending, Baristam, Μαγειρική, Οροφοκομία, Reception – Κρατήσεις
3.Σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής, συντήρηση εξοικονόμηση πρώτων υλών στην Κουζίνα.
4.Κοστολόγιο παρασκευασμάτων, F&b cost controlling, έλεγχος εμπορευμάτων, οργάνωσης αποθήκης Υλικών
5.Οινολογία – Οινοχοϊα, Σύνθεση μενού και εδεσματολογίου
6.Εκμάθηση ξένης γλώσσας για τον Σερβιτόρο Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά
7.Τεχνικές εξυπηρέτησης πελατών, Γλώσσα σώματος, Διαχείριση παραπόνων, Guest relations
8.Ψηφιακές Δεξιότητες – Μάρκετινγκ και Social Media
9. Υγεία & Ασφάλεια Τροφίμων, Haccp
10.Οικολογική διαχείριση τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας
11.Οριζόντιες δεξιότητες, πχ. Ξένες γλώσσες επικοινωνία με πελάτες, επιλογή ξένης γλώσσας Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά.
*Σε κάθε περίπτωση οι προαναφερόμενοι τίτλοι είναι ενδεικτικοί και ενδέχονται να τροποποιηθούν με την έναρξη των προγραμμάτων
Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι:
- Άνεργοι και συμπλήρωσαν τουλάχιστον 50 ένσημα το 2021.
(Στους ανέργους δεν επηρεάζεται το επίδομα ανεργίας) - Εργαζόμενοι σε επιχείρηση όπου απασχολεί μέχρι 49 άτομα (έδρα και υποκαταστήματα) ειναι 12μηνης λειτουργίας
- Εποχιακα εργαζομενοι που το 2021 είχαν 50 ένσημα.
Ειδικότητες: ξενοδοχοϋπάλληλοι, πωλητές, οδηγοί ταξί, σερβιτόροι, μάγειροι, bartenders-baristas κ.α