Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Η Σωστή Διαχείριση των Μπαχαρικών & η Συμβολή τους στην Υγεία μας» με εισηγήτρια την γνωστή chef Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ANKO Academy στην Κω στις 16 & 17 Ιανουαρίου. Επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, σπουδαστές και απόφοιτοι της σχολής καθώς και λάτρεις της Πολίτικης κουζίνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ANKO Academy και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έγινε θεωρητική προσέγγιση για την συμβολή των μπαχαρικών ενώ στην συνέχεια η κα Εκμεκτσίογλου παρουσίασε ποικιλία συνταγών, οι οποίες δεν άφησαν κανένα ασυγκίνητο.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Εκμεκτσίογλου καθώς και τον καθηγητή της σχολής μας chef κ. Στέλιο Γουναρά για την βοήθειά του.
 
Παρουσιάστηκαν:
  1. Ανάλυση της διαχείρισης των μπαχαρικών
  2. Η συμβολή των μπαχαρικών στην υγεία μας
  3. Παρασκευή και παρουσίαση μεζέδων
  4. Παρασκευή και παρουσίαση κυρίως πιάτων
  5. Παρασκευή και παρουσίαση γλυκών
Λίγα λόγια για την καθηγήτρια:
 
Η Μαρία Εκμετσίογλου έκανε την αγάπη της επάγγελμα, και κατάφερε να είναι μία από τις κορυφαίες μαγείρισσες της Τουρκίας.
Είναι ιδιοκτήτρια και παράλληλα η Chef των Marias Restaurant (Κωνσταντινούπολη) και του Maria’ s (Αθήνα), δύο εστιατορίων που παντρεύεται η Κωνσταντινουπολίτικη με την Ελληνική κουζίνα. Παράλληλα διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.
Top