← ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παναγιώτης Αλεξανδρής

SOMMELIER & ENOLOGIST

Ο Αλεξανδρής Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε μαζί με τα πρώτα ποιοτικά δείγματα κρασιού στην Ρόδο. Είναι απόφοιτος του Université de Montpellier I, και κάτοχος του Εθνικού πτυχίου Οινολόγου Γαλλίας.

Πριν να ξεκινήση το δικό του ταξίδι στο Γαλλικό οινικό savoir-faire και την προετοιμασία του DNO, απέκτησε το πτυχίο του Τεχνικού Αμπελουργίας - Οινολογίας, στην Θέρμη Θεσσαλονικής.

Έχει εργαστεί σε Ελληνικά οινοποιεία σταθμούς των οικογενειών Γεροβασιλείου και Μπαμπατζιμόπουλου καθώς και στο Domaine Olivier Leflaive στην Βουργουνδία της Γαλλίας.

Έκτος από το παραγωγικό κομμάτι έχει εργασιακή εμπειρία στην έρευνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας Θεσσαλονίκης, στην τράπεζα γεννετικού υλικού γηγενών ποικιλίων, καθώς και στο τμήμα έρευνας & ανάπτυξης του Institut Cooperatif du Vin “La Jasse de Maurin” στην Ν. Γαλλία με κύριο αντικείμενο τις μικροοινοποιήσεις ποικιλίων του Ροδανού, τον έλεγχο της Ωχρατοξίνης Α, καθώς και ως εκπαιδευτής γευσιγνωσίας κριτικής επιτροπής σύμφωνα με τα πρότυπα του ICV.

Από το 2001 είναι Οινολόγος στο οικογενειακό οινοποιείο στο χωριό Έμπωνα της Ρόδου εξελίσσοντας το τοπικό οινικό δυναμικό δημιουργόντας τύπους κρασιών αναφοράς. Aπό το 2010 έως και σήμερα εργάζεται ως Sommelier στο ξενοδοχείο 5 αστέρων AquaGrand Luxury Resort Hotel Lindos Rhodes στην Λίνδο.

Το 2016 ήταν μέλος της επιτροπής στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό στην Σαντορίνη. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων για τον οίνο, την εστίαση και την έρευνα.

Τέλος, είναι εκπαιδευτής στην ΑΝΚΟ Ρόδου και διδάσκει οινολογία στα τμήματα του Ι.ΙΕΚ.

Top