← ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γεώργιος Φτάκλας

EXECUTIVE CHEF

Ο Γιώργος Φτάκλας από παιδί σε ηλικία μικρότερη των 15 χρόνων είχε πάθος με την Μαγειρική. Τον Ιούλιο του 1998 αποφοίτησε από την Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Τουρισμού Θεσσαλονίκης παίρνοντας το Δίπλωμα Τεχνικού στην Τέχνη της Μαγειρικής.

Τον Ιούλιο του 1990 ξεκίνησε να εργάζεται στο Mira Mare Beach Hotel ως Commis Chef.

Έχει εργαστεί σε πολλά ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το Lindos Memories Wellness & Spa ως executive chef, το La Marquise Luxury Resort Complex ως sous chef, Rhodes Palladium Leisure and Wellness και το Hilton Glasgow σαν Demi Chef de Partie.

Το 2016 συμμετείχε στο 6th  σεμινάριο Premier Gastronomy Festival με Σύγχρονη Μεξικάνικη Κουζίνα για 5 * City & Resort Ξενοδοχεία, με τον Chef Omar Morales από την Le Cordon Bleu Mexico.
Ο Chef Gregor Funcke από την Le Cordon Bleu Peru διδάσκει τη «Σύγχρονη Περουβιανή Κουζίνα».
Το 2017 συμμετείχε σε σεμιναρια στο Παρίσι όπως το Cordon Bleu Paris με εξειδικευση σε σάλτσες και σύγχρονες τεχνικές για ζωμούς και hands on practice στο ξενοδοχείο Ritz Εscoufier στην μεσημεριανή  και βραδινή κάρτα του εστιατορίου Espadon όπου κατέχουν 1 και 2 αστερια Michellin αντιστοιχα με τον chef Nicola Sal chef ο οποίος είχε βραβευτεί chef της χρονιας 2016.
Το 2018 συμμετείχε στο σεμινάριο Best of Alain Doucasse στην σχολη Doucasse education στο Παρίσι.

Σημερα εργάζεται στο ξενοδοχείο Mitsis Alila Resort & Spa ως executive chef και στην ΑΝΚΟ Ρόδου. ως καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στα ταχύρυθμα τμήματα Μαγειρικής αλλά και στα τμήματα του ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής και Ηotel management.

Top