ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ζαχαροπλαστικής σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικές κουζίνες χώρων εστίασης, στον χώρο παρασκευής γλυκών. Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα πιάτα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα, σε πολλές εκδοχές της.

Συνοπτικό πρόγραμμα 

  • Γνωριμία με τις πρώτες ύλες. Ιδιότητες αυτών-διαχείριση υλικών.
  • Τα γιατί και πως κάθε υλικού. Αρμόνια εμφάνισης γεύσης.
  • Κουλούρια βουτήματα κουκιές, παραπλήσιες ζύμες [τάρτες πατ μπριζε κλπ].
  • Γλυκά ταψιού, συνδυασμός αυτών με υλικά όπως ξηροί καρποί ,σοκολάτα ,φρούτα,
  • Πραλίνες, κρέμες κλπ.
  • Σοκολάτα. Ιδιότητες, εφαρμογές, σοκολατάκια, σοκολατένιες φιγούρες.
  • Σοκολάτα ως γεύση και διακόσμηση.
  • Παντεσπάνια- κέικ – μαφφινς, κοκ, κοκκάκια, κλπ.
  • Κρέμες. Πατισερί, αλευρόκρεμα, καστέρ, μπαβεριάν, βουτυρόκρεμα.
  • Εφαρμογές σε ταρτάκια, σουδάκια, εκλεράκια.
  • Τούρτες , πάστες, παστάκια.
  • Μαρέγκες, μικρογλύκα.
  • Ζελέ, καραμελέ, μους, πανακότα, κρεμ μπρουλέ.
  • Ζύμες, ντόνατς, δανέζικα, κρουασάν, σφολιάτα, λουκουμάδες.
  • Ζύμες, τσουρέκι, μπριοζ, νεκρή ζύμη.
  • Ζύμες ψωμιών, φραντζολάκια, ρολάκια, γκουρμε ψωμάκια, ζύμη πίτσας.
  • Παραδοσιακά Ψωμιά και αρτοποιήματα.
  • Πάστα ζάχαρης- καραμέλα.
  • Tεχνικές διακόσμησης.
  • Παγωτά, Σορμπέ, παρφαί.
Top