Φιλοσοφία του σεμιναρίου είναι η δημιουργία πιάτων που ξεπερνούν σε έννοια, εμφάνιση και γεύση το «στημένο πιάτο». Προχωράμε σε δημιουργικά πιάτα με προσιτή γεύση, εικόνα και τιμή, χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής. Οι τεχνικές που θα παρουσιαστούν εστιάζουν στην γεύση και στην υφή.

 
Θα παρουσιαστούν:
1η Ημέρα | 4 πρώτα πιάτα
  • Σαλάτα μαρούλι με καπνιστό χέλι, χώμα παντζάρι βινεγκρετ μπέικον
  • Αυγό ψημένο στους 63°C με χόρτα, κρέμα πατάτας, απακι και σουμακ
  • Γιουβέτσι με άγρια μανιτάρια κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας και σελινόριζα. 
  • Σπανακόπιτα σχάρας με κινόα και φέτα
 
2η Ημέρα | 4 κυρίως πιάτα
  • Αρνί γιουβέτσι με “νερό” τομάτας και κρέμα λιαστής τομάτας
  • “Παστίτσιο” χταπόδι με αφρό φάβας
  • Ντολμάδες με γαρίδες και αυγολέμονο
  • Χτένι σε κέλυφος
 
Λίγα λόγια για τον καθηγητή:
Ο Δημήτρης Δημητριάδης, έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό «Noma» της Δανίας. Οπαδός της μεσογειακής κουζίνας, τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο chef του Artisanal στην Κηφισιά. Έχει βραβευτεί με «Χρυσό σκούφο» πέντε φορές και έχει παρουσιάσει συνταγή του, σαν καλεσμένος- βραβευμένος chef, στην τηλεοπτική εκπομπή «Master Chef».
Top