ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Sommelier είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας των χώρων εστίασης, που διαχειρίζεται την κάβα των ποτών και παράλληλα είναι υπεύθυνος στην προώθηση των κρασιών, ανάλογα με τα εδέσματα που έχουν παραγγελθεί σε ένα τραπέζι. Στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές να γνωρίσουν ποικιλίες και κρασιά Ελληνικής και Διεθνούς προέλευσης, να μάθουν να συνθέτουν – προτείνουν εδέσματα και να δημιουργούν λίστες κρασιών ανάλογα με το μοτίβο και τον τύπο του καταστήματος που τους έχει ανατεθεί. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρία και εργαστήριο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα σπουδών είναι κατάλληλο για τους επαγγελματίες – εργαζόμενους ξενοδοχείων (Hotel Manager, Maître, Σερβιτόρους) πωλητές χονδρικού & λιανικού εμπορίου, από τους οποίους απαιτείται η βασική γνώση των προϊόντων, προκειμένου να επιτευχθεί ποιότητα στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Επίσης, απευθύνεται σε καταναλωτές και οινόφιλους που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις στον κόσμου του κρασιού.


Συνοπτικό Πρόγραμμα

  • Βασικά στοιχεία Αμπελουργίας
  • Τρύγος
  • Έλεγχος και παραλαβή της πρώτης ύλης
  • Ελληνικές ποικιλίες
  • Διεθνείς ποικιλίες
  • Οινολογία - Μέθοδοι Οινοποιήσεων
  • Νομοθεσία κρασιού
  • Τύποι κρασιών (ήσυχα, ενισχυμένα, γλυκά, αφρώδη)
  • Οργανοληπτικός έλεγχος
  • Οινοχοΐα
  • Service κρασιού
  • Δημιουργία και διαχείριση κάβας
  • Η λίστα κρασιού
  • Προώθηση και πωλήσεις κρασιού
  • Συνδυασμός γεύσεων

Με τη λήξη του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα προώθησης σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία

Top