Το πιο σύγχρονο σεμινάριο στο νησί μας για 4η συνεχή χρονιά με ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ αποκλειστικά από την ΑΝΚΟ Ρόδου και τον Τεχνολόγο Τροφίμων και R&D Chef, Κονταράτο Δημήτρη. Το σεμινάριο απευθύνεται και για επαγγελματίες του χώρου αλλά και για μαθητές.


Εντυπωσιακές δημιουργίες με Μοντέρνες τεχνικές παρουσιάσθηκαν στο Καινοτόμο Σεμινάριο Μοριακής & Sous Vide με τον γνωστό Τεχνολόγο Τροφίμων και R&D Chef Κονταράτο Δημήτρη που πραγματοποιήθηκε 10&11 Μαρτίου στη Σχολή ΑΝΚΟ!
 
Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Μοριακής & Sous Vide στο οποίο παρουσιάσθηκαν στους εκαπιδευόμενους η τεχνική, η χρήση, τα υλικά για παρασκευές με Sous vide και οι εφαρμογές σε πιάτα, ένα πιάτο μπορεί να συνδύαζε ακόμα και 12 τεχνικές!
 
Φέτος η παρουσίαση επεκτάθηκε και σε τεχνικές που μπορούν να εφαρμοσθούν στη ζαχαροπλαστική!
 
Τα πιάτα κατέπληξαν σε μοντέρνους συνδυασμούς υφών, γεύσεων, τεχνικών αλλά και παρουσίασης.
 
Διοργανωτής Anko-Academy Rhodes
Photo credits: Καλισπέρης Στέλιος
 
Ευχαριστουμε τον κ. Κονταράτο για την παρουσίαση αλλά και τους βοηθούς
Βασιλική Βασίλη
Ηλίας Σταθοκώστας
Γιώργος Καραγιάννης
 
Παρουασιάστηκαν:
Ανάλυση υλικών και παρασκευές υφών
Τεχνική, χρήση, υλικά, μέσα, και θερμοκρασίες για παρασκευές Sous vide
Παρουσίαση τεχνικών σε πιάτο και συνδυασμός αυτών
Γρήγορες και εντυπωσιακές τεχνικές μαγειρικής (εκχύλιση, διάχυση, στιγμιαίες πίκλες, όσμωση)
Πολλαπλή χρήση υλικών στην σύγχρονη κουζίνα
Ξηρός πάγος. Χαρακτηριστικά, χρησιμότητα και παρουσίαση παρασκευών Θα πραγματοποιηθούν εφαρμογές και σε γλυκά
Τεχνικές ζελοποίησης, σφαιροποίησης, σφουγγάρι, αφροποίηση, εσπούμα
Στοιχεία τεχνικών με εφαρμογή και στη ζαχαροπλαστική και το μπαρ
Top