ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το πρόγραμμα Gourmet Μαγειρικής, απευθύνεται σε Μάγειρες που επιθυμούν να εξελίξουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους, προσφέροντας εξειδίκευση στο χώρο της μαγειρικής και κυρίως της παραγωγής για ξενοδοχεία και εστιατόρια a lacarte.

 

Ο αυξημένος αριθμός νέων επαγγελματιών που καθημερινά βρίσκονται στην ιδία θέση με εσένα, στην εύρεση εργασίας σε αναγκάζουν να προσπαθείς καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος, μέσα από μια συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων σου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις που θα εμπλουτίσουν τη δημιουργικότητά σου, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο των μαγειρικών σου επιδόσεων. Οι ιδιαίτερες και εξειδικευμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται και διδάσκονται στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια για να ξεχωρίσεις και να διακριθείς στο χώρο της Gourmet Μαγειρικής.

Τα μαθήματα διεξάγονται στα σύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής της Anko Academy. Διδάσκουν κορυφαίοι chef.
Παρουσιάζονται τεχνικές και συνταγές σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.
 

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Εισαγωγή στο επάγγελμα (η εξέλιξη, τα χαρακτηριστικά και οι ευκαιρίες καριέρας του επαγγελματία Μάγειρα)
  • Μενού και συνταγές (κατάλογοι επιλογών και αποτελεσματική χρήση συνταγών)
  • Αρχές διαιτητικής επιστήμης και τροφών (δημιουργία μενού και διατροφή)
  • Υγιεινή των τροφών και της κουζίνας (ασφαλής φύλαξη, διατήρηση, ζέσταμα, ψύξη και απόψυξη των τροφίμων, ασφαλές σερβίρισμα, καθαρισμός και απολύμανση)
  • Βασικές αρχές στην αρχιτεκτονική πιάτου (τεχνικές παρουσίασης και foodstyling)
  • Τεχνολογία και τεχνικές στην επαγγελματική κουζίνα (σύγχρονος εξοπλισμός και νέες τεχνικές)
  • Τεχνικές Sous Vide (ανάλυση, τρόπος μαγειρέματος ανά είδος, το επόμενο βήμα της τεχνολογίας)
  • Τεχνικές Μοριακής κουζίνας (ανάλυση, παρουσίαση, λεπτομέρειες ανά υλικό, τρόποι μαγειρέματος, εξειδικευμένα στησίματα)
  • Φρέσκα ζυμαρικά, άμυλα, ριζότο
  • Κάπνισμα και η χρήση του
  • Συνδυασμός ποτών – φαγητών (κρασιών – τροφίμων, κοκτέιλ – τροφίμων )
  • Γλυκά εστιατορίου (fusion desserts)
  • Fingerfood - Amusebouche (καλωσορίσματα εστιατορίων ανάλογα το menu)
  • Πουλερικά (τεμαχισμός, συνταγές για σάλτσες, γαρνιτούρες, αναδόμηση κρέατος, φιλετάρισμα)
  • Χοιρινό (ειδικά μέρη χοιρινού)
  • Αρνί (αναγνώριση με το Αρνί, τεμαχισμός, συνταγές, σάλτσες)
  • Μοσχάρι (αναγνώριση με το Μοσχάρι, τεμαχισμός, ειδικά μέρη μοσχαριού)
  • Θαλασσινά, ψάρια, όστρακα, Κεφαλόποδα
  • Εισαγωγή στα micro greens, baby λαχανικά, φύτρες και στη χρήση τους στο πιάτο 
  • Street food (φαγητό δρόμου με ιδιαίτερη παρουσίαση και τεχνικές)
  • Sushi – sashimi (ανάλυση, παρασκευές, στησίματα sushi, dressings & rolling)  
  • Menu Degustation (menu και συνταγές από διάσημα εστιατόρια)
Top