ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Τοσκάνη συναντά την ΑΝΚΟ! Οι Αυθεντικές συνταγές της Ιταλικής Κουζίνας πιο ψαγμένες και εναλλακτικές από ποτέ!


Σας καλωσορίζουμε στην Τοσκανέζικη κουζίνα. 
Η Τοσκάνη είναι η πατρίδα του Giancarlo ο οποίος μαζί με την Katie έχουν εμπνευστεί από την Τοσκάνη και μαγειρικά και συγγραφικά. Όπως είναι φυσικό τα βιβλία των εισηγητών είναι επηρεασμένα από την ιστορία του τόπου και από προσωπικές εμπειρίες. Όλες οι συνταγές προέρχονται από την οικογένεια των συγγραφέων και από διακεκριμένους chef της Τοσκάνης που έχουν συνεργαστεί ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ιταλία.
 
The recipes

Antipasti
  • Timabale Grana Padano. Τάρτα με γέμιση τυριού Grana Padano, σερβιρισμένη σε ψητά λαχανικά και φρέσκα φύλλα ρόκας
  • Cibreo. Συκωτάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε τραγανή και βουτυράτη ζύμη
Pasta
  • “Τα Νιόκι αλλιώς”. Νιόκι με βασικό συστατικό την λαχανίδα, τα σέσκουλα ή διάφορα χόρτα  και Νιόκι με βασικό συστατικό τη ρικόττα
  • Πανσέτα γαρνιρισμένη με κλασική Ιταλική σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα βουτύρου
  • Ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι και κρόκο αυγού σερβιρισμένο σε σάλτσα βουτύρου αρωματισμένη με φασκόμηλο
  • Παπαρδέλες με Παραδοσιακό Ραγού Τοσκάνης
Secondi
  • Κουνέλι ή Κοτόπουλο σιγομειρεμένο σε λευκό κρασί και μαύρες ελιές
  • Porchetta. Τραγανό κομμάτι χοιρινού κρέατος γεμιστό με σκόρδο και φασκόμηλο
  • Potatoes alla nonna, αρωματισμένες με 5 διαφορετικά βότανα
  • Sformato σπανάκι με φρέσκα σπαράγγια
Dolci
  • Παραδοσιακά Αμυγδαλωτά από την ξακουστή Σιένα
  • Frangipan Τάρτα με φρούτα εποχής σερβιρισμένη με κρέμα Amaretto-mascarpone
Προφίλ εισηγητών σεμιναρίου:
Ο Ciancarlo και η Katie Caldesi είναι ένα εναλλακτικό ζευγάρι στην ζωή και στην κουζίνα, το οποίο με την αγάπη του για την μαγειρική και την ιταλική κουζίνα έχουν εμπνεύσει τους λάτρεις της γαστρονομίας. Τα τελευταία 20 χρόνια μεταδίδουν το πάθος τους για την μαγειρική μέσα από το έργο τους, τα βιβλία τους και τις επιχειρήσεις εστίασης που έχουν δημιουργήσει.
Είναι ιδιοκτήτες της Caldesi Group με διάφορα εστιατόρια και σχολές μαγειρικής στο Λονδίνο και στην Μέκκα της μαγειρικής, το Bray του Berkshire. Έγιναν γνωστοί στο κοινό με την δική τους σειρά μαγειρικής «Επιστροφή στην Τοσκάνη», η οποία προβαλλόταν στο κανάλι BBC2 ενώ συμμετείχαν σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα.
Μαζί έχουν γράψει δύο βιβλία, το ένα βασισμένο στην εκπομπή μαγειρικής «Επιστροφή στην Τοσκάνη» και το δεύτερο βασισμένο στην Ιταλική παραδοσιακή κουζίνα.  Το συγγραφικό τους έργο είναι ιδιαίτερα πλούσιο και αρκετά ενδιαφέρον.
Το επαγγελματικό τους προφίλ συμπληρώνεται από διάφορες εμφανίσεις σε γαστρονομικά φεστιβάλ, εκπομπές μαγειρικής και σεμινάρια μαγειρικής.
Η πρώτη τους σχολή μαγειρικής σύμφωνα με την Independent βρίσκεται στο top ten των σχολών μαγειρικής ενώ η δεύτερη σχολή τους υπό την καθοδήγηση της Katie προσφέρει μαθήματα στην οικεία της οικογένειας
 
Λεπτομέρειες σεμιναρίου:
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρξει διάλειμμα ώστε να γευματίσετε με τους καθηγητές
 
Top