Masterclass Παράδοσης και Καινοτομίας! Με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το masterclass με τον chef Μισομικέ Σταμάτη, «Η παράδοση μέσα από την καινοτομία». Παραδοσιακές συνταγές και νέες τεχνικές, με ξεχασμένα & νέα υλικά μεθοδολογίες και γνώσεις των προγόνων μας όπου συνδυάστηκαν με σύγχρονες τεχνικές και δημιούργησαν ένα μενού γευσιγνωσίας επιπέδου fine dining. Ενα σεμινάριο το οποίο θύμισε τις ρίζες μας και ανανέωσε τις ιδέες μας!


Διοργανωτής Anko-Academy Rhodes
Photo credits: Μπακάλης Ηρακλής
Ευχαριστούμε τον κ. Μισομικέ για την παρουσίαση αλλά και τους βοηθούς Αγγελος ΝικολαουΓιώργος Αχλαδιώτης και Κουγιός Σπύρος.
 

1η Ημέρα: 5 πιάτα
  • Κακαβιά με παραγάδι
  • Μύδια αχνιστά
  • Σπινιάλο
  • Σαλάς με τσάι 19 αρωματικών
  • Σουπιόρυζο
   2η Ημέρα: 5 πιάτα
  • Νεροκολοκύθα
  • Πιταρούδια
  • Λουριά
  • Καβουρμάς με αυγά
  • Ροδίτικο στεφάνι
Για τις συνταγές θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνικές Μαγειρικής και Καινοτόμες μεθόδοι.  
 
 
Who is who: 
O Chef Σταμάτης Μισoμικές θα μοιραστεί τις υψηλού επίπεδου γνώσεις του, που δίκαια τον έφεραν στην πρώτη θέση της Ευρώπης στον διαγωνισμό  International Institute of Gastronomy, Arts & Tourism το έτος 2016 και τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του San Pellegrino.
Ο Σταμάτης Μισόμικες είναι chef 4ης γενιάς, μεγαλωμένος σε μια «γαστρονομική» οικογένεια, σε ηλικία 20 ετών απέκτησε την πρώτη του εμπειρία σε Michelin εστιατόρια, στο Moto* του Σικάγο. Ακολούθησαν τα εστιατόρια Alinea*** (Σικάγο), Maaemo*** (Όσλο), Ecco**(St. Moritz), Stubli**(Pontresina) και DePastorale**(Αμβέρσα).
Τα τελευταία 4 χρόνια έχει αναλάβει το Noble gourmet restaurant στην Ρόδο όπου και ασχολείται με την καταγραφή και την καινοτομία της Ροδίτικης Γαστρονομίας.
Εκπροσωπώντας το Νότιο Αιγαίο ανακηρύχθηκε European Young Chef 2016, τον τίτλο του παρέδωσε ο διεθνής φήμης chef Joan Roca ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
O Σταμάτης ήταν στην ομάδα των επίλεκτων Ελλήνων chef που οργάνωσαν για πρώτη φορά ένα event στο James Beard Foundation, το «σπίτι της γαστρονομίας» στην Αμερική.
Ως Regional Ambassador στο International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, εκπροσωπεί την Ελλάδα προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα, τις  παραδοσιακές συνταγές και την κουλτούρα μας στο εξωτερικό.
Ξεκίνησε τα προγράμματα masterclass στην μεγαλύτερη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Βαρκελώνη και συνεχίζει στην Ελλάδα.
Top