ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.


Η σχολή Barista της Anko Academy στην Κω & τη Ρόδο, αποτελεί την κορυφαία επιλογή για όσους επιθυμούν να εξειδικευτούν στον απαιτητικό χώρο του καφέ.
 

Συνοπτικό πρόγραμμα 

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο
  • Ανατομία του καρπού
  • Δράση της καφεΐνης στον οργανισμό
  • Λειτουργία της καφετέριας
  • Βασικές διαφορές Arabica-Robusta
  • Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθημερινές καθαριότητες
  • Εισαγωγή στο Latte Art & Etching
  • O espresso και οι παραλλαγές του
  • Στιγμιαίος / Frappe
  • Freddo
  • Εξυπηρέτηση Πελατών – παραγγελιοληψία
  • Tamping
  • Ορισμός του espresso
  • Υποεκχύλιση και υπερεκχύλιση
  • Εισαγωγή στο 3d wave of coffee
 

Πρακτικές Ασκήσεις Παρασκευής Καταρτιζομένων:

  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης Espresso
  • Παρασκευή Espresso και παραλλαγές
  • Cappuccino, Latte
  • Καθαριότητα χώρου & μηχανών
  • Ελληνικός / Σοκολάτα / Τσάι
  • Γευσιγνωσία σωστού και λάθους espresso
Top