ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 

  • Ιστορία του καφέ
  • Εξέλιξη των café
  • Δράση της καφεΐνης στον οργανισμό
  • Λειτουργία της καφετέριας
  • Μηχανές-Εργαλεία-Σκεύη
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Βασικές διαφορές Arabica-Robusta
  • Τρόποι επεξεργασίας του καφέ (χαρακτηριστικά γεύσης που καθορίζονται από την επεξεργασία)
  • Το καβούρντισμα του καφέ
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος του καφέ
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Η μηχανή του Espresso (ιστορία της μηχανής του Espresso και τα βασικά μέρη της)
  • Φίλτρου
  • Στιγμιαίος / Frappe (ιστορία του στιγμιαίου)
  • Espresso (ορισμός Espresso, πως ξεχωρίζουμε έναν σωστό Espresso, υποεκχείλιση-υπρεκχείλιση)
  • Αξιολόγηση Espresso
  • Freddo
  • Cappuccino
  • Tamping
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Βασικές Παραλλαγές Espresso
  • Εισαγωγή στο Latte Art & Etching
  • Υλικά και εργαλεία του Latte Art & Etching
  • Καθημερινές καθαριότητες
 

Πρακτικές Ασκήσεις Παρασκευής Καταρτιζομένων:

  • French Press
  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης Espresso
  • Παρασκευή Espresso (ristretto, espresso, lungo)
  • Cappuccino, Latte
  • Καθαριότητα χώρου & μηχανών
Top